Featured Posts

Jännitysnäytelmä nimeltä ensi-ilta

Joskus kaikki menee suunnitelmien mukaan just ja jetsulleen. Joskus taas ei. Ja nyt oli vuorossa se ei.

Kolmisen viikkoa ennen suunniteltua ensi-iltaa akrobaattimme Eikka tuli alas voltista jotenkin hullusti ja loukkasi jalkansa.

Lääkärissä käynti osoitti pahat aavistukset toteen: jalassa oli murtuma. Oli tehtävä nopea päätös. Uskotaanko jalan kuntoutuvan nopeasti vai siirretäänkö ensi-iltaa? Päätettiin siirtää ensi-iltaa. Alkoi piinallinen aika. Treenejä piti peruuttaa ja odottaa uuden lääkärikäynnin tuloksia.

Ennätyksellisen kylmä kevät kysyi näyttelijöiltä luovuttaa myös pukeutumisessa. Vilma Putro ja Anna Andersson ja treenivaatetus. Kuva Suvi Lahdenmäki.

Pettymys oli suuri, kun selvisi, että vamma oli vakavampi kuin alun perin kuviteltiin. Jälleen tarvittiin nopeita ratkaisuja: siirretäänkö ensi-iltaa edelleen vai hankitaanko rooliin paikkaaja? Päätettiin yrittää jälkimmäistä. Kissojen ja koirien kanssa etsittiin sopivaa akrobaattia, jolle aikataulukin vielä passaisi, mutta sellaista ei niin vain löytynyt. Silloin tuli mieleen ajatus: pyydetään viime kesältä tuttua näyttelijää Ilkkaa, joka jo silloin teki hyvää työtä Känkkäränkän ykkösosassa. Hän jos kuka sujahtaisi työryhmään ja tarinaan sukkelasti, aika kun oli jo käymässä vähiin. Siispä ohjaaja soittamaan Ilkalle, joka oli juuri aloittanut kesälomansa ja palannut Kemin kaupunginteatterin harjoituksista Etelä-Suomeen. Ilkka mietti tovin ja sanoi onneksemme ”kyllä”!

Ei muuta kuin treenit uudestaan käyntiin, Ilkka opettelemaan vauhdilla roolia, puvustaja Aino muokkaamaan rooliasuja sopivaksi uudelle näyttelijälle ja tuottajat

tiedottamaan vaihdoksesta ja uudesta ensi-iltapäivästä. Melkoinen tohina kävi siis noina päivinä.

Sitten tuli uusi takaisku. Äänisuunnittelijamme ja näytelmän musiikista vastannut Paul oli jäänyt jumiin asuinpaikkaansa Tanskaan, koska hänen lompakkonsa oli viety ja sen mukana niin henkilöpaperit kuin luottokortit. Paulin oli tarkoitus tulla ensi-iltaviikolla tekemään äänityöt loppuun. Nykytekniikka saatiin onneksi avuksi ja Paul ohjeisti etänä tuottaja Pauliinaa ja ohjaajaa tekemään tarvittavat kommervenkit ääniohjelmaan. Ja niin saatiin oikeat äänet ja musiikki ilmoille!

Ohjaaja Ilja Mäkelä ja tuottaja Pauliina Alanko laittavat ääniä kohdilleen. Kuva Suvi Lahdenmäki.

Lopulta koitti suuri päivä, ensi-ilta ja samalla näytelmän kantaesitys. Näytösten jälkeen oli ilo ylimmillään: vaikeuksista oli selvitty, esitys saatu maaliinsa ja katsojilta saatu palautekin varsin hyvää. Ja kaiken lisäksi ennätyksellisen kylmä kesä oli vihdoinkin lämpenemässä.

Ensi-iltaa seuraavana päivänä töihin saatiin myös joukko reippaita peruskoulun ysiluokkalaisia, jotka avustivat kaikissa taustatöissä ja joista tuli heti keskenään kavereita. Myös Känkkäränkän kahvio on asettunut uomiinsa, suolaiset ja makeat vohvelit tekevät kauppansa, samoin jäätelö aurinkoisina päivinä, joita niitäkin on onneksi ollut.

Tällä hetkellä Känkkäränkän tiimi pitää kesälomaa ja palaa Tervasaareen taas 11.7. Silloin on mukana jälleen myös mainio akrobaattimme Eikka. Käynnissä on taas aivan ainutlaatuinen ja taatusti ikimuistoinen Känkkäränkkä-kesä! 😊

Paikkaajaksi mm. pikkuveljen rooliin saatiin maanmainio Ilkka Hämäläinen. Kuva Annu Esko.

Yläkuva: Ennätyksellisen kylmä kevät kysyi näyttelijöiltä luovuutta myös pukeutumisen suhteen. Vilma Putro ja Anna Andersson ja treenivaatetus. Kuva Suvi Lahdenmäki.

Keskikuva: Ohjaaja Ilja Mäkelä ja tuottaja Pauliina Alanko laittavat ääniä kohdilleen. Kuva Suvi Lahdenmäki.

Alakuva: Paikkaajaksi mm. pikkuveljen rooliin saatiin maanmainoa näyttelijä Ilkka Hämäläinen. Kuva Annu Esko.

Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square