top of page
FINAL_ELÄMÄN_UNI_LOGO.png

“Tulette teatteriin ainoana tarkoituksenanne viihtyä, ja teillä on kirjailijoita joille te siitä maksatte, ja se on aivan oikein, mutta tänään runoilija on virittänyt teille ansan.”

Elämän uni on absurdin ja satiriin maailmasta nouseva kolminäytöksinen esitys vallankumouksista ja taiteen tehtävistä. Näytelmä jäi kesken runoilija Federico Garcia Lorcalta, kun hänet teloitettiin fasistien toimesta vuonna 1936. Työryhmä jatkaa nyt Lorcan työtä – kuunnellen vihjeitä, joita toisesta ja kolmannesta näytöksestä on jäänyt. Lorca määrittelee ensimmäisen näytöksen tekstin lisäksi toisen ja kolmannen näytöksen tapahtumapaikat: ruumishuoneen ja taivaan. Mitä jälkiä vallankumouksesta jää?  Mitä oikeastaan on vallankumouksen jälkeen? 


Esitys vie katsojan kollektiivisen suremisen kautta yhteiseen utopiaan, jossa pienet ja ehkä isommatkin vallankumoukset ovat tehneet ja tekevät todellisuudestamme paremman. Elämme mahdollisuuksien maisemassa.

TYÖRYHMÄ

Ohjaus ja konsepti:  Martta Pesonen

Käsikirjoitus: Federico Garcia Lorca ja työryhmä 

Käännös: Silja Ylitalo

Esiintyjät: Emma Castren, Saara Isola, Katimari Niskala, Henry Pöyhiä ja Tella Vahala

Äänisuunnittelu: Tella Vahala

Lavastus: Katimari Niskala

Pukusuunnittelu: Magnus Seelisch

Valosuunnittelu: Katinka Ebbe

Tuotanto: Maaria Sainio, HIT Helsinki

ESITYKSET

16.8. klo 19.00 (ensi-ilta) LM

18.8. klo 19.00

19.8. klo 19.00

20.8. klo 19.00

23.8. klo 19.00

25.8. klo 19.00

26.8. klo 19.00

27.8. klo 14.00 ja 19.00

30.8. klo 19.00 LM

LIPUT 

25 € normaalihintainen lippu

15 € eläkeläiset, työttömät, varusmiehet, teatteriala

5 € saavutettavuuslippu

 

LIPPUKAUPPA

ESITYSPAIKKA

Reprum, Välimerenkatu 14-16, 00220 Helsinki

SAAPUMINEN

Esityspaikka sijaitsee Jätkäsaaressa Reprumilla osoitteessa Välimerenkatu 14-16, R-kioskin vieressä. Voit saapua paikalle julkisen liikenteen, henkilöauton taikka kevyen liikenteen avulla. Raitiovaunulinja 9 kulkee Helsingin keskustasta pysäkille Välimerenkatu suoraan esityspaikan eteen. 

 

Esityspaikan edessä on kahden tunnin maksuttomia parkkipaikkoja. 300m päässä on maksullinen Rokkiparkki. Esityspaikan sisäänkäynnin luona on auton pysähtymispaikka saattavalle liikenteelle.

SAAVUTETTAVUUSTIEDOT

Esitys on suomenkielinen.

Esityksessä käytetään terveydelle vaaratonta teatterisavua. Esityksen alkupuolella on hetkittäin lyhytkestoisia voimakkaita ääniä (sisältövaroitus: etäännytetty laukaus, sireenit ja pommi).

 

Esityspaikan sisäänkäynti on esteetön. Kulkuaukon leveys on 120cm avattavan sivuoven kanssa. Kulkuväylien pintamateriaalit ovat kovia, tasaisia ja luistamattomia. Sisäänkäynnin yhteydessä on pieni, noin 2cm korkea kynnys.

 

Katsomoon pääsee apuvälineitä käyttämällä. Katsomossa ei ole numeroituja istumapaikkoja. Esityksen aikana katsojat vaihtavat ohjatusti paikkaa. Siirtymät ovat max 10 metriä. Ensimmäisessä katsomossa on selkänojalliset tuolit nousevassa katsomossa. Toisessa tilassa on selkänojattomat istuimet. Kolmannessa tilassa on sekä selkänojallisia istuimia, että istua/mahdollisuus makoilla pehmustetulla alustalla. Mikäli tarvitset penkin, jolla on selkä- ja/tai käsinojat, tai paikan tasalattialta, olethan yhteydessä meihin sähköpostitse (elaman.uni@hithelsinki.com). Pyrimme järjestämään jokaiselle katsojalle parhaan mahdollisen katsojakokemuksen.  

 

Katsomo on pimennetty esityksen ajan ja se valaistaan kulkuja varten. Pimennetyssä katsomossa on valaistus, jonka avulla voi suunnistaa ulos tilasta muutamaa lyhyttä täysin pimeää hetkeä lukuunottamatta. Lipunmyyjä auttaa tarvittaessa kuluissa esityspaikalla. 

 

WC-tilat ovat esteettömät ja sukupuolineutraalit. WCn kulkuaukon leveys on 90cm. WC-tiloihin ei ole kynnystä.

 

Avustajien sisäänpääsy on aina ilmainen. Voit varata avustajalle ilmaisen paikan sähköpostitse elaman.uni@hithelsinki.com

 

Olethan meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä, mikäli sinulla on kysymyksiä saapumiseen, saavutettavuuteen tai teoksen sisältöihin. 

elaman.uni@hithelsinki.com

 

Kuvat sisäänkäynnistä ja WC-tiloista:

https://drive.google.com/drive/folders/1ivLynXEfkAVmhE-RXaSadlOcJEi7IVFa?usp=sharing

SISÄLTÖVAROITUKSET

laukausten, sireenien ja pommien ääniä, värisevää valoa, puhetta eläimiin kohdistuvasta väkivallasta, ensimmäisen näytöksen tila on pieni, asekuvastoa

LISÄTIETOJA

elaman.uni@hithelsinki.com

TUKIJAT

Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto ja Opetus- ja Kulttuuriministeriö

46c30821-4a5a-4050-afb9-5b9e0c29d547.png
taike_vaaka 2.png
skr_harmaa_cmyk.jpg
OKM-logo-2R-fi-musta-L100-RGB-2.png

y-tunnus: 2337431-2

HIT Helsinki yhdistys ry

Sahaajankatu 20-22

00880 Helsinki

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page